A two bedroom gut renovation and interior design project; custom millwork details and hardware were developed as a minimalist approach to function. To create scale and visual flow, doorways and corridors were aligned for symmetry. Three shades of gray paint create compression and expansion. Custom furniture in gray velvets and roman shades in cashmere provide a calm and serene retreat. 
       
     
    This Murray Hill apartment was gut renovated and furnished.  A focus was placed on creating a visual axis from the living room into the library.  The architectural elements in the library, a custom window seat and bookcase, frame a view of the Empire State Building. Phantom doors, a navy blue strié wall treatment and a custom zebra rug create scale and visual impact.
       
     
 An interior apartment renovation including a nursery with a nanny's room and bath, a master bedroom suite with dressing room and bath, a library, an ensuite guest room and an eat-in kitchen. The library, living room and the family room are configured with traditional millwork including height enhancing  door toppers. The new millwork   strengthens a central focus on each room's unique fireplace.     
       
     
  This East Village   apartment combination was built with a   minimalist approach to function. Color and furnishings were selected for visual impact.   The phantom bathroom door is the only door in the apartment. All other adjoining rooms are accessed by a   privacy c  orridor  .